top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Airbnb lázban ég Budapest belvárosa! De ki takarítja ki ezt a rengeteg lakást?Budapest belvárosában lévő apartmanlakás

Budapest belvárosában pár éve felütötte a fejét egy új típusú lakás bérbeadás, a rövidtávú lakáskiadás. És azóta a “bulinegyed” lakástulajdonosai airbnb lázban égnek. Csábító ez az iparág, mert tételesen több haszonnal jár ha “hotel”-ként üzemeltetjük a lakásunkat, mintha egyszerűen albérletbe adnánk ki. Viszont a több haszonért többet is kell tenni! Mert a lakást a vendégek után takarítani kell(!), akár naponta vagy 2 naponta, még az új világjárók megérkezése előtt.

Az apartman lakások jóval nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mintha például egy hétköznapi család élné bennük mindennapjaikat. Ezekben a hotelokba turisták jönnek-mennek nap, mint nap. Senki sem érzi sajátjának a lakást, éppen ezért elég nagy kuplerájt hagynak maguk után az átmeneti “lakók”. Természetesen vannak ezek között az utazók között is olyanok akik vigyáznak a rendre és tisztaságot hagynak maguk után, vannak akik még el is mosogatnak mielőtt távoznak, de nagy általánosan vizes törölközők szétdobálva, ágyneműk szerteszét, fürdőszoba tiszta szőr és haj, szemét mindenfelé, stb.

Ezek a lakások egy komplex takarításon esnek át. Fürdőszoba vagy fürdőszobák, WC-k fertőtlenítő tisztítása; pókhálók leszedése, az egész lakás portalanítása; ujjlenyomatok és egyéb piszkok eltüntetése; felületek és polcok áttörölgetése; konyhában található maszatok, zsíros szennyeződések eltávolítása, hűtő, sütő tisztítása, mosogatás; tükrök, üveg felületek megtisztítása; porszívózás, felmosás. A takarítást, mintegy kiegészítő szolgáltatásként, kíséri az ágyazás és a WC papírok, papírtörlők, fürdőszoba szőnyegek kihelyezése. Persze a munkálatokkal igyekezni is kell az alaposság mellett, mert a következő vendégek nem szeretnének várakozni. Az alaposság több szempontból is fontos része a dolognak, egyrészt a higiéniás elvárások miatt, másrészt mert az airbnb és a booking oldalakon pontozzák a lakásokat a vendégek, megosztják az észrevételeiket egymást között, sok egyéb dolog mellett a tisztaságot is.

Így felkészítve az Airbnb lakást a következő vendég fogadására, hogy minél komfortosabban érezzék magukat a tiszta és illatos lakásban.

Ha szeretnél nyugodt lenni, hogy az apartman lakásod teljes tisztasággal várja a vendégeidet, akkor hívd a Takarító Kommandót, a +36308937057-es telefonszámon vagy írj egy e-mailt, árakat, további információkat az apartman takarítás szolgáltatásunkról itt olvashatsz!

52 megtekintés

Kommentare


bottom of page