top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Takarító rendelés! Avagy luxus-e a takaríttatás?


Ha egy ember meghallja, hogy a másik takarítót rendel házhoz, hogy az a lakásában rendet rakjon és kitakarítson, akkor mindjárt arra gondol, hogy “Jól teli lehet, ha neki ilyen luxusra telik!”.


Takarító rendelés! Avagy luxus-e a takaríttatás?

Minden férfi azt szeretné, hogy az általa szeretett nő a lehető legboldogabban élje életét. Nos uraim, akkor elárulok nektek egy titkot, minden nő utál takarítani! Na jó, ez így nem teljesen igaz, mert vannak rendmániás emberek, akik állandóan takarítanak, de ők nagyon kevesen vannak. Szóval a takarítás az egy kényszer! Kényszer, amely ugyan a tisztaság és a rend utáni igényünkből ered, de akkor is egy nem kívánt tevékenység. Férfi szemmel nézve pedig egy különösen utálatos feladat. Levinni a szemetet, mosogatni, porszívózni… és még hosszasan sorolhatnám azon feladatok sorát amit utálnak a férfiak. Ezeket a feladatokat egy férfi nagyjából két esetben csinálja meg, ha egyedül él vagy ha kedveskedni szeretne a párjának.

Azért a takarításnak a kellemetlen oldala mellett sok kedvező hatása is van. Itt van mindjárt a sor elején az egészséget megőrző és a betegségeket megelőző hatása. Talán mind közül ez a legfontosabb! Aztán ott van az esztétikai oldala, hogy egy ragyogóan tiszta, alaposan kitakarított lakás igazán szemet gyönyörködtető látvány. És végül, de nem utolsó sorban az a szívet melengető jó érzés, amely eltölt minket amikor élvezzük az üde, friss illat ölelését a tiszta otthonunkban. Ez utóbbi az embert pozitív energiával tölti fel és ez, ha hiszed ha nem, kihatással van az egész életére!

Most, hogy átvettük a takarítás jó és “rossz” tulajdonságát, azt biztosan nem jelenthetjük ki, hogy időpocsékolás lenne. Most már csak azt kell eldönteni, hogy saját magunk végezzük el a piszkos munkát vagy rendeljünk takarítót?!

Természetesen takarító rendeléséről akkor beszélhetünk, ha az anyagi helyzetünk megengedi. Egy takarító átlagos órabére Budapesten 1200Ft-tól 2000Ft-ig terjed. Az alsó határt természetesen a “fekete piac” képviseli, a felsőt pedig a profi takarító cégek. Lássuk mi szól “Magdi néni” mellett! Őt általában egy ismerős ajánlotta, ezért bízunk benne. Általában kielégítő munkát végez, de ha speciális gépet vagy vegyszert igénylő feladat elé állítjuk akkor azt már nem tudja megoldani. Ha pedig ne adja Isten valami kár keletkezik, akkor ő azt nem tudja rendezni. Egy profi cég az esetek nagy többségében meg tud oldani minden takarítással vagy tisztítással kapcsolatos kérést, legyen az szőnyegtisztítás, fertőtlenítés, gőzzel tisztítás, vagy esetleg olyan feladat ami speciális tisztítószert igényel. És nem utolsó sorban egy cégnek van biztosítása ha esetleg kárt okozna a takarító. Természetesen ha rendszeres takarításra történik megállapodás, akkor a takarító cégek is kedvezményes árat adnak a megrendelőnek.

Ha az ember elgondolkozik azon, hogy takarítót rendel, akkor azt kell mérlegelnie, természetesen azon felül, hogy van e rá pénze, hogy a takarítás alól felszabaduló időt mennyire tudja hasznosan eltölteni. Ha esetleg pénzt tudsz keresni, akkor semmiképp se fecséreld a drága idődet takarításra! Ha a szeretteiddel szeretnél több időt tölteni, például egy wellness hétvégét a szerelmeddel, vagy ha az egész családot vinnéd el kikapcsolódni, akkor ha anyagilag belefér, mindenképpen érdemes elgondolkozni a takaríttatáson, mert egyrészt kellemesebben töltitek az időt mintha a lakást takarítanátok, másrészt egy tiszta otthon vár titeket haza.

Egy átlagos budapesti lakás 60-120 m2, ennek a takaríttatása kb. 10 ezer Forinttól 25 ezer Forintig terjed, a megrendelt szolgáltatások függvényében. Ha minden héten jön a takarító, akkor egy átlagos lakásnak, mérettől függően havi 40-100 ezer Forint a takaríttatása. 2017-ben Magyarországon 200 ezer Forint az átlagos nettó fizetés, ez 2 emberre 400 ezer Ft. Nekik már valószínű belefér havi 40 ezer hogy takarítót rendeljenek és élvezzék a felszabadult időt. Akár sport, akár hobbi, akár romantika… vagy csak szimplán pihenés. Duplán pozitív energiával tölti fel az embert!

Szerény véleményem szerint a luxus nem havi 40-100 ezer Forint elköltésénél kezdődik, pláne ha az egészségünkről, a kényelmünkről van szó. Arról már nem is beszélve, ha több pénzt is kereshetünk a felszabadult idő alatt!

Persze takarítót nem csak napi, heti vagy havi rendszerességgel rendelhet az ember. Vannak olyan esetek amelyek egyszeri, de monumentális takarítást igényelnek. Persze a mindent átfogó tavaszi nagytakarítást és a felújítás utáni takarítást is elvégezhetjük saját kezűleg, de hívhatunk takarítót ezen munkálatokhoz is. Ez egy egyszeri, igaz kicsit magasabb, mint a fentebb említett összeg, de szerintem ez esetben sem beszélhetünk luxusról, de persze ezt mindenki saját maga döntse el a pénztárcájához, az igényeihez és a vágyaihoz mérten.

Én megköszönöm szíves figyelmedet, remélem segített a cikkünk tisztábban látni ebben a kérdésben.

Ha szeretnél profi takarítót rendelni, akkor azt ide kattintva “Takarító rendelés” megteheted.

*Ha esetleg van már tapasztalatod ezen a téren, akár pozitív, akár negatív, de ha csak kiegészítenéd a cikket vagy kritikával illetnéd, kérjük írj kommentet!

141 megtekintés

Comentarios


bottom of page