Függönytisztítás

Egy szép fehér függöny fel tudja dobni a lakást, viszont a besárgult, beszürkült, poros függöny pont az ellenkező hatást válthatja ki. De ez csak az esztétikai oldala. A por ártalmasságáról már írtunk egy cikkünkben.

 Vannak különböző házi praktikák, amikkel könnyen fehérré varázsolhatjuk a függönyöket. De a tisztítási folyamatok sorrendjét lépésről-lépésre be kell tartani mert könnyen szürkévé vagy éppen sárgává színezhetjük a fehér függönyöket! Mert ha nem porolod ki a függönyöket mosás előtt, vagy ha olyan vegyszer mellett döntenél, mint például a hypo vagy egyéb klórtartalmú készítmény, akkor meg van az esélye a fent említett elszíneződéseknek. Ha nem megfelelően mosod a függönyöket, akkor az megbosszulhatja magát!

 A só, a citromlé, a trisó és a szódabikarbóna rendkívüli fehérítő hatása jól használható ha épp környezetbarát alternatívákat keresel.

 Mosás után érdemes egyből visszaakasztani a karnisra, nem baj hogy még nedves, mert így szépen kisimul. Persze ki is vasalhatod a tiszta függönyöket, de az egy hosszadalmas és fárasztó feladat. Ha viszont nem szeretnél bajlódni a függönytisztítással, akkor csak egyszerűen rendeld meg a lakástakarítás csomagjaink mellé extra szolgáltatásként vagy akár külön csak a függönytisztítást és mi levesszük ezt a terhet a válladról.

 

Lássuk mit is tartalmaz ez a szolgáltatás!

 

 Első lépésként leszedjük a függönyöket a karnisról. Ezt követően kimossuk őket azt általad preferált tisztítószerrel. Végezetül vissza is rakjuk a helyükre.