top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

A Föld napja!



Takarító Kommandó - Föld napja /környezettudatos takarítás/

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” - Hangzik a Föld napja egyik jelmondata. "Persze, de átlagemberként nem tudom megváltoztatni a világot!" - Hangzik rá a válasz.

Pedig megtudod! Még ha nem is tudsz rögtön elektromos autót venni vagy alternatív erőforrásokat használni, akkor is vannak olyan dolgok amik kedvezően hatnak a környezetedre!

Ma van Április 22. A Föld napja! Egy pillanatra álljunk meg, és gondoljuk végig, hogy milyen szép helyen is élhetünk! A Földön! Ezt a gyönyörű helyet azonban a legtöbb ember nem becsüli meg kellőképpen... Természetesnek vesszük, hogy van… de ha nem figyelünk oda rá, akkor el fog pusztulni!

Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet egy - két dologra, amivel megóvhatjuk a környezetünket és nem kerül még csak pénzbe sem, csak egy icike-picike energiába és egy kis odafigyelésbe.

1. Gyűjtsd szelektíven a hulladékot! Külön a papírt, a műanyagot, a fémet, és az üveget. Az elhasznált elemeket, akkumulátorokat szintén szelektáld és a megfelelő helyre dobd ki! Ezeket ingyen le tudod adni a szelektív hulladékgyűjtő állomásokon! Így újra tudják ezeket az anyagokat hasznosítani! Az étel maradékot megetetheted az állatokkal vagy a zöldség hulladékot komposztálhatod.

2. Használj természetes tisztító “szereket”! Ezeket az öko tisztítószereket már a boltokban is meg tudod vásárolni vagy te is elkészítheted otthonodban. Recepteket találsz korábbi cikkünkben.

3. Autómosást végezd olyan helyen ahol a csatornába folyik el a samponos víz, nem pedig a fűre vagy a patakba…

4. Ne dobd el az után a szemetet és a cigaretta csikket, szemét tarolására ott vannak az utcai kukák és a hamutartók!

Íme egy kis inspiráció, miért is kell a hulladékokra odafigyelni!


*Te hogyan figyelsz oda a környezetedre? Várjuk hozzászólásaitokat, esetleg további jó ötleteiteket amikkel megóvhatjuk a környezetünket!

283 megtekintés
bottom of page