top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Gondolkozz előre, szervezd le időben a felújítás utáni takarítást!

Frissítve: 2019. febr. 20.


Lakásfelújítás, ház felújítás?! Tudjuk, hogy ez egy óriási feladat. Igazi kihívás, és izgalommal teli feladat megszervezni a folyamatokat, kiválasztani az alapanyagokat, burkolatokat, bútorokat, eldönteni a falak színét, stb., stb. Persze a felújítás mértéke különböző lehet, mert beszélhetünk egy egyszerű festésről, de leverettethetjük a vakolatot tégláig a falakon, és onnan építtethetjük újra az egész lakást. Egy biztos, hogy amikor a kivitelező hív, hogy végeztek a felújítással, akkor egy óriási takarítás vár rád!


Felújítás utáni takarítás | TAKARÍTÓ KOMMANDÓ | Takarító cég, Budapest

Por, törmelék és festékcseppek mindenütt, még az ablakokon is! A ragasztószalag maradványokról már nem is beszélve… És persze a szegők is össze vissza vannak kenve… No, így hirtelen pár dolog, amit nyomtalanul el kell tüntetni. És ezeket a makacs foltokkal vagy a rengeteg porral beterített felületeket rendkívül fárasztó munkával varázsolhatjuk tisztává. Sok esetben, be kell vallani, hogy szépen dolgoznak a festők, szépen előkészítik a terepet, hogy ne legyen minden csupa festék, de van amikor nem törődnek semmivel és jóformán kevesebb festék kerül a falakra, mint az ablakokra, ablakkeretekre és a padlóra. És a laminált parkettáról is jó sok idő, és energia mire szépen felkaparásszuk az odaszáradt festékcseppeket.



Tipp: Ragaszkodj hozzá, hogy minden legyen alaposan kinejlonozva, mert ha összekennek, - fröcskölnek mindent a festők, akkor nagyon sokba is kerülhet a takarítás!



Tipp: Ne hagyd az utolsó pillanatra, tervezd meg és szervezd le előre a takarítást! Tudom, tudom, hogy ez egy rendkívül nehéz dolog, mivel a munkások sem tudják percre pontosan megmondani, hogy mikorra tudják átadni a felújított ingatlant, és úgy nehezen lehet elkezdeni a takarítást, hogy még ott fúrnak, faragnak, festenek a munkások. De ha már a munkálatok elején felveszed velünk vagy egy más takarító céggel a kapcsolatot, akkor sokkal nagyobb az esély, hogy kevesebb várakozással, akár közvetlenül a felújítás végeztével neki tudunk kezdeni a takarításnak.


Egy ilyen takarítás rendkívül fárasztó tud lenni. Ahhoz, hogy az összes port, festékmaradékot eltüntessük, a felújított ingatlan legutolsó szegletét is alaposan át kell porszívózni, eztán nedves, majd száraz ronggyal mindent áttörölgetni. Ha nem voltak odafigyelők a festők, akkor az ablaktisztítás igazi embert próbáló feladat lesz. A keretekről szivaccsal tudjuk eltávolítani a festékcseppeket, az üvegről pedig pengés kaparóval. A gőztisztító gép is jó barátunk lesz eme nagy munkában. Viszont a dörzsivel nagyon nagyon finoman bánjunk!!! Ablaküveget soha ne dörzsölj dörzsivel, egyéb kényes felületen nagyon óvatosan használd! Maradandó károkat tudsz okozni a karcolással! A fürdőszoba egy igazi erőpróba! A csempéket, csapokat, kádat nem könnyű feladat megtisztítani, fárasztó munkával lesznek ragyogóan tiszták. A járólapok, laminált padló, a parketta és egyéb padlóburkolatok átkaparászása és felmosása már csak hab a tortán. Az ember szeme ilyenkor már káprázik, kigúvadó szemekkel vadásszuk a fránya festékcseppeket és - foltokat. A fugákba belecseppent festék eltávolítása közben viszont használhatsz dörzsit óvatosan, viszont a laminált padló szegőléce rendkívül sérülékeny!


Tipp: végezetül egy utolsó hasznos tanács. A falakra vigyázz, hisz most lettek lefestve! Ha fal van a közelben ne fröcskölj, ne kapkodj a vizes szivaccsal vagy ronggyal a kezedben, és az ablaktisztításnál is figyelj oda, hogy a kosz ne folyjon le a falra!


Ha szeretnéd ezt az óriási munkát egy profi takarító cégre bízni, akkor hívd a Takarító Kommandót! Rendeld meg felújítás utáni takarítási szolgáltatásunkat ITT!


549 megtekintés
bottom of page