top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Éljen március 15! - Hosszú hétvége = Tavaszi nagytakarítás!



Március 15 - Nemzeti Ünnep - avagy tavaszi nagytakarítás

Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, Széchenyi István, Batthyány Lajos...12 pont, márciusi ifjak, polgári forradalom, szabadságharc és még rengeteg nagy nevet és fogalmat tudnánk felsorolni kicsiny hazánk eme sorsdöntő napjával kapcsolatban. Domestos, Cillit, Hypo, Henkel..., hogy csak pár nagy nevet említsünk a takarítás témaköréből...

A takarítás 12 pontja!

  1. Otthoni ‘mindent átfogó’ nagytakarítás

  2. A ‘takarítás’ közös teher viselése - a család minden tagja vegye ki a részét a nagytakarításból!

  3. Koszos területek felszabadítása

  4. Makulátlan tisztaságot mindenhová

  5. Ablakok és nyílászárók tisztítása

  6. Mindent átfogó portalanítás

  7. Szőnyeg- és kárpittisztítás

  8. Fürdőszoba takarítás

  9. WC takarítás

  10. Konyha takarítás

  11. Kényes felületek fertőtlenítése

  12. Környezettudatos gondolkodásmód és Szelektív hulladékgyűjtés

A március 15-i nemzeti ünnep általában, mint most is, megajándékoz bennünket egy hosszú hétvégével. És mivel a tavasz kezdetén általában már az időjárás is megengedi, túleshetünk a tavaszi nagytakarításon. Természetesen ez nem egy egyszerű feladat, ezért ha több tagú a család, akkor vegye ki mindenki a részét ebből az óriási munkából. Anyuka ossza ki a feladatokat, mert ő tudja a legjobban, hogy kire mit lehet bízni. Ha a gyerekek már elég nagyok hozzá, szépen tegyék rendbe a saját rezidenciájukat. De az ő feladataikat gondosan el kell nekik magyarázni és le is kell ellenőrizni a végén, hogy például a könyvek mögött is portalanítottak-e? A család férfi tagja pedig vállalja be az erőt igénylő teendőket, mint például a bútorok mozgatása, ágyneműk, szőnyegek kihordása... De a porszívózást, szőnyeg- és kárpittisztítást is elvégezheti az erősebbik nem képviselője.

A tavaszi nagytakarítás az egy mindent átfogó, nem is csak simán nagy-, hanem óriási takarítás. Itt tényleg A-tól Z-ig minden zegzugon végig kell menni és rendbe kell tenni. A nem használt tárgyakat is el kell mosni vagy törölgetni, az ablakokat meg kell tisztítani, célszerű egy lomtalanítást is eszközölni, stb., stb.

Természetesen nemcsak magánszemélyek számára ajánlott tavaszi nagytakarítást végezni otthonukban, hanem cégek irodáiban vagy egyéb ingatlanjaiban is!

A feladatok sora szinte végeláthatatlan, ha nincs kedved vagy kedvetek a hosszú pihenőidőt takarítására pazarolni, akkor hívd a Takarító Kommandó profi munkatársait és nemzeti ünnep lesz a tavaszi nagytakarítás!

*hozzászólásaitokat természetesen, most is mint mindig örömmel fogadjuk. Esetleg hasznos tippeket, fortélyokat írhattok, de a legjobban utált feladatra is kíváncsiak vagyunk!

61 megtekintés
bottom of page