top of page
hidegködös-fertőtlenítés-takarító-komman

Fertőtlenítés / Fertőtlenítő takarítás

Mikor érdemes fertőtlenítő takarítást rendelni?

Fertőtlenítő takarítás a következő esetekben ajánlott:

  • elhunyt személy vagy állati tetem utáni takarítás alkalmával indokolt fertőtlenítést / szagsemlegesítést végezni

  • nagy létszámú irodákban, magas ügyfélforgalmú intézményekben, üzlethelyiségekben, éttermekben, ajánlott (ha nem is naponta, de legalább heti 1 alkalommal)

  • járvány idején

  • extrém szennyezett ingatlanok takarításakor

Pink Clouds
Ózongenerátoros fertőtlenítés

Az ózon oxidatív hatásának köszönhetően, akár 3000-szer hatékonyabban fertőtlenít, mint a Klór!

Milyen típusai vannak a fertőtlenítő takarításnak?

Fertőtlenítő takarítás többféle módon is végezhetünk, csak felületi fertőtlenítéssel vagy légtér fertőtlenítésével együtt, de vannak olyan eljárások, amelyek a belsőbb rétegekbe is behatolnak:

  • felületfertőtlenítő tisztítószerekkel a kívánt felületeket megtisztítjuk (behatási idő szigorú betartásával!)

  • ózongenerátor használatával

  • hideg-/meleg ködképző géppel

TIPP! Javasoljuk a leghatásosabb eredmény elérésének érdekében a különböző eljárások kombinált alkalmazását!

Mit érdemes tudni az ózonról!

Mi az ózon?

Az ózon és az oxigén egymás úgynevezett allotrop módosulatai. Az ózon szúrós szagú, mérgező gáz. Szúrós szagú, még több százszoros hígítás esetén is érezni, a klóréhoz hasonló. Toxikus hatását a telítetlen zsírsavak oxidatív bontása okozza. Forrás: Wikipedia

Az ózon hatásai:

1. Fertőtlenítő hatása:

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő hatású anyag, ami a mikroorganizmusok számától függően több százszor vagy több ezerszer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával akkor elpusztítja azokat. Az ózonnal szemben a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat. 

2. Szagsemlegesítő hatása:

Az ózon ahogy kapcsolatba kerül a szagot okozó elemekkel, akkor egészen egyszerűen megsemmisíti azokat. Az ózonkezelés megszűnteti a kellemetlen szagokat, mint például extrém módon szennyezett ingatlanokban a vizelet és fekália szagmaradványait (ezekben az esetekben előfordulhat, hogy több lépcsős kezelésre van szükség!), dohányfüst, állattartásból eredő erős szagokat, stb.

3. Csírátlanító hatása:

Az ózon hatékonyan veszi fel a harcot a gombák és a penész ellen is. Még a levegőben lévő spórákat is elpusztítja! Viszont az ózongenerátoros kezelés önmagában nem elég, ha teljesen meg akarjuk szüntetni a penészt vagy a gombát. Kombinált kezeléseket kell alkalmazni mindkét esetben! A falat mélyebbre hatoló nedves penész- és gombairtó szerrel be kell kenni, amely beszivárog a felület alsóbb rétegeibe is! Mindenekelőtt a penészesedés okát kell megszűntetni, különben az érintett rész újra elpenészesedik! Lehetséges okok: Falban lévő vízvezeték szivárgása, szellőzés mentes zárt terület, stb.

Rovarirtó és atkairtó hatása:

Mint már korábban említettük, az ózon rendkívül mérgező gáz. Halmazállapotának köszönhetően behatol a legapróbb repedésekbe, résekbe, szivacsba, bútor- és szőnyeg szöveteibe. Így a legapróbb élősködők sem bújhatnak el előle!

Az ózongererátor működése:

Az oxigén molekulákat környezeti nyomáson egy nagyfeszültségű elektródához vezeti, ahol feszültség hatására, úgynevezett korona- vagy csendes kisülés következtében ózonná alakul. Ezeket a molekulákat egy ventillátor segítségével juttatjuk el a kívánt helyre.

Hogyan történik az ózongenerátoros ferőtlenítés / szagsemlegesítés?

Az ózongenerátoros fertőtlenítő vagy szagsemlegesítő kezelés teljesen zárt helyiségben végezhető. A megfelelő hatás eléréséhez a behatási időt be kell tartani. Az eljárás kezdetén a gép elhelyezésre kerül az ingatlan belső terében (több helyiség esetén, az eljárást minden különálló részen egyenként el kell végezni), a jobb hatás elérése érdekében a levegőt plusz ventillátorokkal keringetjük, hogy a legutolsó szegletbe is ki tudja fejteni a hatását az ózon. A kezelés a szennyezettség és a légköbméter nagyságának függvényében fél órától akár több óráig is tarthat. FONTOS! A kezelés ideje alatt, se ember, se állat, se semmilyen élőlény (szobanövényeket is bele értve) NEM TARTÓZKODHAT a helyiségben!

Ózon
Szagtalanítás
bottom of page