top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Extrém takarítás Budapesten! Visszahozzuk a halál torkából a lakásod!

Frissítve: 2020. júl. 17.


Az extrém takarítás témája már egyszer-kétszer felbukkant köreinkben. Ez egy olyan gyomorforgató dolog amit szíve szerint mindenki inkább kizár az életéből. Nem hiányzik senkinek se az orrfacsaró bűz vagy a rohadt ételek látványa, emberi ürülék, már fejmagasságig lelógó pókhálók. Rettenetes mennyiségű szemét. Több éves por mindenütt. Mi takarító cég lévén nem tehetjük meg, hogy becsukjuk a szemünket és mintha mi sem történt volna hátat fordítunk... Neeem! Azok nem mi volnánk!


Általában amikor extrém állapotú ingatlan takarításával keresnek meg minket, akkor a legtöbb esetben már régóta betegeskedő, idős emberek otthonairól van szó, akik szegények már nem tudják ellátni a lakásuk takarítását, tisztán tartását. Rosszabb esetben már az érintett kórházba kerülése vagy halála után szembesülünk vele, hogy szegény ember milyen rossz körülmények között volt kénytelen élni. Kétféle viselkedésmód figyelhető meg, az egyik amikor a szennyezett ingatlanban élő személy(ek) valóban elszenvedik az életkörülményeik leromlását, és van amikor úgy látják, hogy "itt minden rendben van, nincs itt semmi tennivaló". Az ő jólétük vagy 'rosszlétükön' túl azonban felmerül a lakóközösség léte is, mivel ezek a lakások általában ágyi poloskával és egyéb rovarral is megfertőződtek, így veszélyeztető hatással vannak a ház többi lakójára.

Így történt ez legutóbb is, mikor is egy panelház gondnoksága keresett meg minket. A lakás sajnos már ágyi poloskával is erősen szennyezett volt, így elsőként az élősködők irtásával kellett kezdeni. Azért, hogy valóban hatékony legyen az irtás, le kellett hordani a lakásból az évek alatt felgyülemlett szemetet. Ez 10 m3 volt! Majd jött az irtás. 1 hét szünet. Aztán jöhetett a kemény munka! Emberi-, állati ürülék széthordva, kajamaradékok mindenütt, szennyes ruhák hegyekben, rohadó ételek, a konyha borzalmas állapotban, mosatlan edények, tálak tornyokban, belepenészedve a hűtőszekrénybe minden étel, természetesen lejárt szavatossági időkkel. Az előszobában égés nyomok, a padlóra kifolyva az eldugult wc tartalma.

Az első munkanap a temérdek szemét lehordásával telt, de maradt bőven a rovarirtás utáni takarítás napjára is! Kb. 15-20 zsák megrohadt élelmiszer és egyéb hulladék került a takarítás alatt a szemetesekbe. Ez egy kicsit kényes feladat, mert nem szeretnénk olyan személyes tárgyakat kidobni, ami még használható vagy eszmei értékkel bír.

Miután megszabadultunk a sok felhalmozódott jöhet a tényleges tisztítása az ingatlannak. Mivel csapatban dolgozunk, így a lakás több pontján történik a munkavégzés. A konyhában először is el kellene mosogatni a rengeteg mosatlant. Igen ám, de el van dugulva a lefolyó! Mondjuk mire is számítottunk?! Miután a dugulást elhárítottuk, jön az újabb meglepetés, mégpedig, hogy a csap is rossz! Mindenhol spricceli a vizet csak az eredetileg erre a célra tervezett lukon nem jön egy csepp se! Irány a szerelvény bolt, csap vásárlás. Miután ezt a problémát is megoldottuk végre indulhat a mosogatás, a mosogató rendbe tétele, majd szépen lassan az egész konyha kezd emberi formát ölteni. Ez a feladat 1 embernek kb. 8 - 10 órai munkáját teszi ki. Aki azt gondolja, hogy ez egy könnyű feladat, az nagyot téved! Abban a büdösben, folyamatosan vegyszerekkel dolgozva, jelen esetben izzadva egy védő ruhában nem éppen sétagalopp!

A wc-ben és a fürdőszobában se sokkal rózsásabb a helyzet! Eldugulva mindegyik lefolyó. A több éves kosz- és vízkő-maradványok próbára teszik az ember teljesítőképességét. Hiába szeretjük a kihívásokat, egy ennyire elhanyagolt fürdőszobát igazán embert próbáló feladat rendbe tenni, száműzni belőle a durvábbnál durvább szennyeződéseket. Hasonlóan a konyhához itt is több óra kemény munkára volt szüksége a munkatársunknak, pedig csak 3 m2 az egész fürdőszoba!

Közben a csapat többi tagja a szobákon dolgozott gőzerővel!

De 5 fő egész napi munkája meghozta a gyümölcsét, mert újból tiszta, élhető körülményeket teremtettünk a lakás lakóinak!


Egy másik esetben egy albérlő hágta át a józan ész határait és lakta le teljesen a lakást. Eszméletlen mennyiségű cigicsikk és szemét a lakás teljes területén. A konyhában mosatlan hegyek és ételmaradékok, odakozmált zsír és egyéb nyalánkságok. A fürdőszobában hihetetlen mennyiségű haj, szőr, mocsok, fekália és szemét. A terasz is megér egy misét! Térdig érő szemét és cigaretta csikk, és természetesen temérdek madárürülék. Itt is a szemét lehordásával kezdték munkatársaink, ami 20 - 25 150 literes szemetes zsáknyi volt. Ezután következett a 3 fős 9 óra hosszat tartó vért verejtékező takarítás. Pedig az ingatlan mérete összesen 45 m2, de az állapota az nem e világi! De a Takarító Kommandó Elit alakulatán nem fogtak ki ezek az irdatlan állapotok sem!


Hívd a Takarító Kommandót, ha extrém szennyezettségű ingatlant szeretnél újból tisztán látni!

4 083 megtekintés
bottom of page