top of page

Padlótisztítás | Padlósúrolás | Alaptisztítás

padlótisztítás és alaptisztítás a legkorszerűbb padlósúroló gépekkel | Takarító Kommandó

A padlótisztításról elöljáróban:

  A padlótisztítás vagy ahogy a tisztítás-technológiában nevezik, alaptisztítás egy rendkívül szerteágazó témakör. Ezért speciális szaktudást igényel, ugyanis a szakmunkát végző személynek ismernie kell, hogy a különböző padlótípusokhoz milyen kémhatású tisztítószert kell használni és melyik padlósúroló géppel vagy egyéb takarítógéppel tudja a padlósúrolást, a padlótisztítást a lehető leghatékonyabban elvégezni. Ha szeretnéd, hogy a padlód (legyen szó hideg vagy melegburkolatról) a lehető legmagasabb szintű tisztításnak legyen alávetve, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és az alábbi listából segítünk kiválasztani a neked legmegfelelőbbet. Részletes leírást a szakszerű padlótisztításról, Az alaptisztítás című blog bejegyzésünkben olvashatsz!

A padlóburkolatok tisztítása típusai szerint:

A szőnyegtisztításnak 2 fő vállfaja van, a nedves szőnyegtisztítás és a száraz szőnyegtisztítás. A nedves szőnyegtisztításnak további két ága van, az egyik a permet-extrakciós szőnyegtisztító géppel történő tisztítás, a másik pedig a szőnyegtisztító gépsoron átvezető szőnyegtisztítás / szőnyegmosás. Cégünk professzionális permet-extrakciós szőnyegtisztító gépet használ szőnyegtisztításhoz és padlószőnyegek tisztításához, amit forgó-hengerkefés fejjel egészítettünk ki a magasabb fokú tisztaság eléréséhez. A száraz szőnyegtisztítási eljárást olyan padlószőnyegeken alkalmazzuk, ahol nem engedélyezett a nedves tisztítás vagy a szőnyeggyártó előírása miatt vagy a padló alatt futó vezetékek miatt. A szőnyegtisztításról bővebben a szőnyegtisztítás aloldalon tájékozódhatsz.

Járólapok tisztítása, fúgatisztítással:

Járólapokat többféleképpen lehet tisztítani. Az egyik a padlósúroló-gépes tisztítás, a másik a forró vizes magasnyomású mosó + speciális felülettisztító fejjel történő padlótisztítás, a harmadik pedig a gőztisztító, illetve a gőzporszívó használatával történő fertőtlenítő tisztítás. A járólapok igen ellenállóak az erős vegyszerekkel szemben is, így használatukkor csak a fúga savállósága szab határt. A fúgákat mi gőztisztítóval szoktuk tökéletesen tisztára kitisztítani. Zsírosabb közegben, mint például az ipari konyhák, lúgokkal, vízköves közegben, mint a vizesblokkok, savak használatával történik a tisztítás. Mindkét esetben ajánlatos a semlegesítés!

Vinyl padló vagy linóleum tisztítása:

Vinyl (ismertebb nevén PVC) padló tisztítása padlósúroló géppel történik. Ipari, nagy teljesítményű porszívók használatával eltávolítjuk a nem tapadó szennyeződéseket, majd tisztítószeres oldat és súrológép segítségével eltávolítjuk a tapadó szennyeződéseket is a padlóról. Különböző tisztítószert szabad használni a PVC esetében, mint a Linóleum tisztításakor, mert az egyik az kémiai úton előállított összetevőkből áll, a másik pedig természetes anyagokból, mint a fenyőgyanta, amelyek kevésbé ellenállóak az erős vegyszerekkel szemben. Tisztítás után mindkét padlótípust védőréteggel ajánlott bevonni, főként, ha nagy igénybevételnek vannak kitéve!

Műgyanta padló tisztítása:

Festett betonpadló tisztítása:

Festett betonpadló tisztítása padlósúroló - és felmosóggépekkel történik. Természetesen ez a tisztítás is egy alapos porszívózással kezdődik, ami után kezdetén veszi a tisztítószeres gépi súrolás. Több fokozatuk van a súroló - / felmosó-gépeknek, az áztatva súrolástól a áztató/súroló/szívó állásig.

Aszfaltozott területek tisztítása és seprése seprőgéppel:

Aszfaltozott területek tisztítása két lépésben történik. Az első a nem tapadó szennyeződések eltávolítása. Ezt a műveletet, lévén, hogy általában több ezer négyzetméteres területekről van szó, egy seprűgéppel végezzük el. Ennek egy kisebb példányát, ami 1500 m2/óra teljesítménnyel seper, megtalálhatod a takarítógép parkunkban. Ha végeztünk a sepréssel, akkor jöhet az aszfalt tisztítása magasnyomású mosóval és a hozzá tartozó fejjel. Ha zsíros - olajos szennyeződéssel állunk szemben, akkor forróvizes mosót kell használnunk. Viszont arra fel kell készülnünk, ha már régóta szívja magába az aszfalt az olajat, akkor bizony az nem fog teljesen nyom nélkül eltűnni a felületről.

Térkő tisztítása:

A térkő tisztítása az aszfaltéhoz hasonlóan történik. Seprés után jöhet a forróvizes magasnyomású mosó a speciális felülettisztító fejjel kiegészítve. A forró vizes tisztításnak számos előnye van, mivel a hatékonysága az ultra magas hőmérsékletben rejlik, így tisztítószermentes-, tökéletesen higiénikus tisztítást lehet végezni, rövidebb idő alatt, rövidebb száradási idővel.

A padlótisztítás típusai:

Kézi padlótisztítás:

Gépi padlótisztítás:

Nyirkos feltörlés:

Felmosás:

Padlósúrolás kézi eszközökkel:

Gépi padlósúrolás:

Gépi padlósúrolás és - felmosás:

bottom of page