Szőnyegtisztítás

Rug Selection

  A szőnyegtisztítás egészségügyi szempontból is fontos, és nem csak esztétikai szerepe van. Főleg ha pici gyermek is van, mert ugye ők sokat garázdálkodnak a padlószőnyegen. Persze ha már az idők folyamán bekoszolódott, akkor a látvány sem túl szemet gyönyörködtető.

 A szőnyegeknek van egy nem kívánatos lakója is, a poratka. Ez a parányi élőlény több ezer számban megtalálható 1 gramm porban. A por és a poratka ürüléke könnyen allergiás betegségeket okozhat, rosszabb esetben asztmát. A kiűzésükre sokféle módszer van, amelyekről cikkünkben olvashatsz.

 Tehát több érv is szól a tisztítógépes szőnyegtisztítás mellett. Évente minimum kétszer érdemes kitísztíttatni a szőnyegeket akkor is ha még nem tűnik koszosnak. Így csökkentve a poratkák számát és az allergiás megbetegedésnek az esélyét. A tiszta, friss szőnyeg érzéséről már nem is beszélve!

 A szőnyegek, padlószőnyegek tisztítására is vannak környezetbarát módszerek. Kisgyermekes családoknak inkább ezt javasoljuk, nehogy véletlenül a lurkók szervezetébe vegyszer kerüljön.

 

 Ha szeretnéd, hogy gyönyörű tiszta szőnyeged legyen otthon, akkor egyszerűen rendeld meg az egyik lakástakarítás csomagunkhoz extraként vagy külön, ha éppen csak egy szőnyegtisztításra van szükség!

 

 A padlószőnyegek tisztítása előtt ajánlott kipakolni a szobából a bútorokat. Ha van nehéz vagy akár szinte mozdíthatatlan bútor, akkor csak a könnyen mozdíthatóktól szabaduljunk meg. Így nem kell tetriszezni szőnyegtisztítás közben. Mielőtt a tisztítógépes szőnyegtisztítást elkezdjük először felporszívózzuk a szőnyeget, hogy azokat a szennyeződéseket eltávolítsuk amiket a tisztítógép esetleg nem tudna. Így lesz tökéletes a tisztaság. A tisztítás után pedig lehetőleg nyissuk ki az ablakokat, hogy minél gyorsabban száradjon meg a szőnyeg. Lehetőleg csak teljes száradás után pakoljuk vissza a berendezést a szobába.

A szőnyegtisztítás árazásáról az áraink menü pontban olvashatsz!