Szőnyegtisztítás

Rug Selection

  A szőnyegtisztítás egészségügyi szempontból is fontos, és nem csak esztétikai szerepe van. Főleg ha pici gyermek is van, mert ugye ők sokat garázdálkodnak a padlószőnyegen. Persze ha már az idők folyamán bekoszolódott, akkor a látvány sem túl szemet gyönyörködtető.

 A szőnyegeknek van egy nem kívánatos lakója is, a poratka. Ez a parányi élőlény több ezer számban megtalálható 1 gramm porban. A por és a poratka ürüléke könnyen allergiás betegségeket okozhat, rosszabb esetben asztmát. A kiűzésükre sokféle módszer van, amelyekről cikkünkben olvashatsz.

 Tehát több érv is szól a tisztítógépes szőnyegtisztítás mellett. Évente minimum kétszer érdemes kitisztíttatni a szőnyegeket akkor is ha még nem tűnik koszosnak. Így csökkentve a poratkák számát és az allergiás megbetegedésnek az esélyét. A tiszta, friss szőnyeg érzéséről már nem is beszélve!

 Ha szeretnéd, hogy gyönyörű tiszta szőnyeged legyen otthon, akkor egyszerűen rendeld meg az egyik lakástakarítás csomagunkhoz extraként vagy külön, ha éppen csak egy szőnyegtisztításra van szükség!

 

 A padlószőnyegek tisztítása előtt ajánlott kipakolni a szobából a bútorokat. Ha van nehéz vagy akár szinte mozdíthatatlan bútor, akkor csak a könnyen mozdíthatóktól szabaduljunk meg. Így nem kell tetriszezni szőnyegtisztítás közben. Mielőtt a tisztítógépes szőnyegtisztítást elkezdjük először felporszívózzuk a szőnyeget, hogy azokat a szennyeződéseket eltávolítsuk amiket a tisztítógép esetleg nem tudna. Így lesz tökéletes a tisztaság. A tisztítás után pedig lehetőleg nyissuk ki az ablakokat, hogy minél gyorsabban száradjon meg a szőnyeg. Lehetőleg csak teljes száradás után pakoljuk vissza a berendezést a szobába.

A szőnyegtisztítás árazásáról az áraink menü pontban olvashatsz!