top of page

Szőnyegtisztítás / Padlószőnyeg tisztítás

Szőnyegtisztítás / Padlószőnyegtisztítás - Takarító Kommandó - Budapest - Háztól - házig szállítással

  A szőnyegtisztítás egészségügyi szempontból is fontos, és nem csak esztétikai szerepe van. Főleg ha pici gyermek is van, mert ugye ők sokat garázdálkodnak a padlószőnyegen. Persze ha már az idők folyamán bekoszolódott, akkor a látvány sem túl szemet gyönyörködtető.

 A szőnyegeknek van egy nem kívánatos lakója is, a poratka. Ez a parányi élőlény több ezer számban megtalálható 1 gramm porban. A por és a poratka ürüléke könnyen allergiás betegségeket okozhat, rosszabb esetben asztmát. A kiűzésükre sokféle módszer van, amelyekről cikkünkben olvashatsz.

 Tehát több érv is szól a tisztítógépes szőnyegtisztítás mellett. Évente minimum kétszer érdemes kitisztíttatni a szőnyegeket akkor is ha még nem tűnik koszosnak. Így csökkentve a poratkák számát és az allergiás megbetegedésnek az esélyét. A tiszta, friss szőnyeg érzéséről már nem is beszélve!

 Ha szeretnéd, hogy gyönyörű tiszta szőnyeged legyen otthon, akkor egyszerűen rendeld meg az egyik lakástakarítás csomagunkhoz extraként, de, ha éppen csak egy szőnyegtisztításra van szükség, akkor azt is megrendelheted! Budapesten akár háztól-házig szállítással!

 

 A padlószőnyegek tisztítása előtt ajánlott kipakolni a szobából a bútorokat. Ha van nehéz vagy akár szinte mozdíthatatlan bútor, akkor csak a könnyen mozdíthatóktól szabaduljunk meg. Így nem kell "tetriszezni" szőnyegtisztítás közben.

Szőnyegtisztítás permetextrakciós géppel - Takarító Kommandó

Szőnyegtisztításhoz kapcsolódó cikkek:

A szőnyegtisztítás lépései

1. Előkészítés:

Mielőtt neki ugranánk a szőnyeg tisztításának, fel kell szabadítani a területet minden ott található bútortól és egyéb használati tárgytól, hogy rendesen hozzáférjünk a tisztítandó szőnyeghez. A szőnyegtisztítás után a visszapakolásukkal várjuk meg a teljes száradást! A szőnyegnek sem tesz jót, ha még nedvesen rápakoljuk a bútorokat és természetesen a fa bútorok is magukba szívják a szőnyegben található nedvességet!

2. Pormentesítés / Porszívózás:

A szőnyeg tisztításának első lépése a portalanítás. Ezt ma már többféleképpen is meg tudjuk tenni, akár egy régi szőnyegporoló-állványon, de vannak erre már korszerű porológépek is (ebből többféle kivitel is ltezik) vagy porszívózással (az alapos porszívózásról bővebben ide kattintva olvashatsz). A lényeg, hogy alaposak legyünk, figyeljünk oda, hogy például a szőnyeg fonákját is por - és szennyeződés mentesítsük!

3. Szőnyegtisztítás:

  A szőnyegtisztításnak két fő irányzata van, a nedves - és a száraz tisztítás. A nedves szőnyegtisztítás is történhet többféleképpen, permetextrakciós géppel, ami egy szelepen keresztűl bepermetezi a szőnyeget a tisztítószeres oldattal, majd a behatási idő után kiszívjuk a szőnyegből a szennyes vizet. A mi permetextrakciós gépeinkhez hengerkefés fej is tartozik, a leghatékonyabb tisztítás érdekében. És természetesen vannak komplett ipari szőnyegtisztító gépsorok, aminél a szőnyeget a porolás után egy kádban beáztatják, majd átmegy egy gépsoron, amiben többféle kefe súrolja át a szőnyeg teljes felületét, és még magasnyomású vízsugaras tisztításon is átesik a textil. A gépsort egy centrifuga zárja, ami szinte teljesen eltávolítja a szőnyegből a nedvességet.

  Az úgynevezett száraz szőnyegtisztítás menete a következő: A szőnyeget bepermetezzük a tisztítószerrel, majd hagyjuk pár percet dolgozni a szert. Ezután, egy különleges anyaggal beáztatott fűrészport szórunk a szőnyegre, amit egy hengerkefés szőnyegtisztító géppel alaposan bedolgozunk a szőnyegbe. A művelet bármennyire is hajmeresztőnek tűnik, hatásos! A fűrészpor magába szívja a feloldott szennyeződést amit így hengerkefés szőnyegporszívókkal el tudunk távolítani a szőnyegből. Ezeket a lépéseket addig ismételgetjük amíg tiszta nem lesz a szőnyeg. Vigyázat! A nevével ellentétben ez az eljárás sem teljesen száraz, így a száraz szőnyegtisztításnak is van száradási ideje, igaz sokkal rövidebb, mint a fent kivesézett nedves tisztításnak.

4. Szárítás / Száradás:

A szőnyegtisztítás záró lépése a kitisztított szőnyeg megszárítása. Ezt rábízhatjuk a természetre is, de alkalmazhatunk szárítógépeket is a folyamat gyorsítására.

A szőnyegtisztítás árazásáról az áraink menü pontban olvashatsz!

bottom of page