top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

A Női Történelem Hónapja

Frissítve: 2023. márc. 29.

#WomensHistoryMonth - Women's History Month

A Takarító Kommandó a tenyerén hordozza a nőket

Március 8. Nőnap. Ezért a március kiemelten a nőkről szól, így született meg a #WomensHistoryMonth. A Női Történelem Hónapja egy évente meghirdetett hónap, amely kiemeli a nők hozzájárulását a történelem és a kortárs társadalom eseményeihez. - Forrás: Wikipedia


Takarító cégként nagyon sok nő dolgozik nálunk, így kiemelten fontos, hogy foglalkozzunk ezzel a témával. Ezt a posztot most cégünk legfontosabb hölgyének szenteljük, mégpedig a Takarító Kommandó 'hajtóművének', Ebergényi Évának.

Azért neveztem hajtóművének, mert az az energia ami belőle árad, azt az űrkutatók is megirigyelnék a NASA-nál, egyszerűen hihetetlen. A munkában nem ismer tréfát, sem lazsálást, ezért a jelenlétével mindenkibe extra munkafegyelmet teremt. Most róla szeretnénk írni pár gondolatot, hogy miként járult hozzá a Takarító Kommandó történetéhez.


Ebergényi Éva, 1952. október 10-én látta meg a napvilágot Gödöllőn. Apukája Dr. Ebergényi Béla, aki a gödöllői Agrártudományi Egyetemen, később a tatai Jávorka Pál Mezőgazdasági Középiskolában tanított. Anyukája, Vereczkei Olívia, aki hű társként mindenhová követte férjét és rendkívüli nagymama volt.

Éva a középiskola után, Sopronban végezte el a faipari egyetemet, így vált okleveles faipari mérnökké. Szinte teljes karrierjét a fák bűvöletében töltötte, kezdve az Agria Bútorgyárban, majd az Egri Erdőgazdaság központjában is teljesített pár évet, aztán a felnémeti fűrészüzemben folytatta munkásságát üzemvető beosztásban, onnan pedig a Pécs alatt található vajszlói fűrészüzem üzemvezetőjének (karrierje befejezéséig) állt. Nyugdíjas éveiben (jelenleg) pályázatokat ír és segít építeni a TAK-ot. A varrás iránti szeretetéről már nem is szólva, amivel a TAK uniformisok és hordozótáskák design-ját csinosítja!


Szorgalma és kitartása egyszerűen felülmúlhatatlan. A munkáját hihetetlen lendülettel és tenni akarással végzi. Mi, a körülötte lévő férfiak is csak ámulunk és bámulunk, hogy abban a kis testben hogyan tud ennyi energia megbújni. És emellett, a lányának és a 4 unokájának is rengeteget segít. Kinek a munkájába, kinek a tanulmányába hoz a segítségével eredményességet vagy éppen csak egy hihetetlenül finom sütivel utazza keresztül az egész országot, hogy örömet okozzon valakinek.

Ebergényi Éva munka közben

Lehet, hogy hazánk vagy a Világ történelméhez nem járult hozzá, de a mi történelmünknek elengedhetetlen alakja. Nagyi, Anyu, Évike, Éva, Éva néni, ki hogy hívja... Nagyon szeretünk és köszönjük azt a temérdek jót amit adsz nekünk folyamatosan!


A cikket írta, a cikk főszereplőjének a fia, aki rendkívül büszke, hogy ilyen anyukája van!

bottom of page