top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Legújabb projektünk: Közhasznú műemlék takarítás!

Frissítve: 2021. jan. 8.

A budapesti utcákat járva észrevettük a házak falain olykor felbukkanó emlékműveket, amik hazánk büszkeségeinek állítanak emléket, szobor, dombormű vagy emlékplakett formájában. Mindig örömmel konstatáltuk, hogy megint rátaláltunk egy-egy újabbra... Viszont van egy kis üröm az örömben! Mégpedig, hogy ezek a mementók igencsak el vannak hanyagolva... Rengeteg por és madárürülék díszeleg rajtuk...

Ezen szeretnénk változtatni! Szóval elhatároztuk, hogy időnként, amikor a szabadidőnk úgy engedi, akkor letakarítunk egy-egy ilyen "elanyátlanodott" Hazánk fiát.


Most újra elérkezett az idő, hogy nekiugorjunk és megtisztítsunk egy gyönyörű alkotást. Ezennel Petőfi Sándor (Kossuth utcai) emlékszobrára esett a választásunk. A bevetésre elkísért minket hazánk egyik legtehetségesebb kerámiaművésze, a Melka Stúdió atyja, Melka Gábor.


Tavalyi évi bevetéseink:


Még ugyan nagyon sok hasonló emlékmű megtisztítása van tervbe véve, de ezúton szeretnénk megragadni az alkalmat és megkérni minden kedves olvasót, hogy ossza meg velünk a javaslatát. Szerinted melyik Hazánk nagyja érdemelné meg legjobban a tisztítást? Természetesen a helyszín megadásával együtt. Fáradozásaitokat előre is köszönjük!




231 megtekintés
bottom of page