top of page

Nagytakarítás

Általánosságokban a nagytakarításról

  Egy átlagos háztartásban évente kétszer ajánlott a nagytakarítást megejteni. Nagyjából ez a 6 hónap az az időintervallum, ami alatt összegyűlik annyi por és szennyeződés a lakásban aminek a száműzéséhez már egy általános takarítás kevés. Nem csak a szabadon álló helyeket portalanítjuk le és töröljük tisztára, mint a napi (rutin) takarítás alkalmával, hanem minden tárgyat, bútort elmozdítunk a helyéről és alatta is, mögötte is kitakarítunk. Könyves polcok esetében lepakoljuk a polc teljes tartalmát (könyveket és a polcon található többi tárgyat), a könyveket leportalanítjuk, a csecsebecséket áttöröljük, majd a szekrény minden oldalát (beleértve a tetejét, alját és az összes polcot) megtisztítjuk. A lámákat, lámpatesteket szétszedjük és a bogarakat, az összegyűlt port eltávolítjuk belőlük, tisztára mossuk őket. A teljes ingatlan egy nagyon alapos pókháló mentesítésen esik át. Az alapvető 'fentről haladunk lefelé' szabályt követve, haladunk a plafontól a padló irányába, nem megfeledkezve arról, hogy a tárgyaknak, bútoroknak van alja (alsó oldala) ami szintén egy beporosodott, bepókhálósodott felület, amiket a nagytakarítás alatt meg kell tisztítani. Gondolunk itt, például a székek lábára és alsó oldalára, az ülőgarnitúra aljára, ha olyan szekrény van aminek lábazata van, akkor azt is le kell törölni. A szőnyegek és a kárpitok is szuper kis porfogók, lakóhelyül szolgálnak a poratkáknak is, ezért ajánlott nedves tisztítással kitisztítani, nem csak alaposan kiporszívózni.

  Fürdőszobá(k)ban nagytakarítás alkalmával a teljes csempefelületet meg kell tisztítani, padlótól a felső határáig, természetesen vízkőoldóval. Ez egy több fordulós csata lesz, mire teljesen eltűnik a vízkő. Legyőzéséhez hasznos tanácsokat a cikkünkben olvashatsz. Részletesebben a fürdőszoba takarításáról ebben a bejegyzésünkben tájékozódhatsz, itt kivesézzük rendesen, hogyan kell a szaniterekről a szennyeződéseket nyom nélkül eltűntetni.

  A fürdőszoba mellett a konyha nagytakarítása jelenti a legnagyobb kihívást. A zsírba beleragadt por eltávolítása még a legprofibb takarítóknak is feladja a leckét.

  A nagytakarítás fontos eleme a nyílászárók megtisztítása, ajtók, ablakok és kereteik. Az ablakokon kívül az összes többi üvegfelületet ilyenkor szokás megtisztítani, üvegfalak, üvegkorlátok, tükrök.

  

  A tavasz az első időpont az évben amit nagytakarításra szoktak használni, mert a portalanítás alatt ilyenkor már nyitva lehetnek az ablakok, a napfényre már ki tudják teríteni az ágyneműt, a szőnyegeket, és egyéb lakástextilíákat, hogy a poratkáktól megszabaduljon a lakás. A párnákat és az ülőgarnitúrát is ki lehet vinni kiporolni…

 Hosszasan tudnánk még ecsetelni, hogy mit érdemes még megcsinálni egy nagytakarítás alkalmával, de inkább nézzük a konkrétumokat!

TAK - Takarító Kommandó takarítógéppark

Nagytakarítás tartalma:

Lássuk mit is tartalmaz ez a szolgáltatás!

 Mint már a fentiekben is említettük a nagytakarítást egy mindent átfogó portalanítással kezdjük. Az alapcsomagunkhoz képest sokkal alaposabban megyünk végig a lakáson! Fentről haladunk lefelé és semmit sem hagyunk ki. Ebbe a csomagunkba már beletartozik az ajtó és ablaktisztítás is! Letörölgetjük a bútorokat, majd a könyvek és csecsebecsék polcra vissza pakolását követően még egyszer felporszívózzuk és felmossuk az padlót. Részletes leírást ebben a cikkünkben találsz!

Nem tartalmazza viszont!

  A szekrényeket, fiókokat nem pakoljuk ki, nem teszünk bennük rendet. Nem mossuk ki a szennyest és nem mosogatunk el. Nem tisztítjuk ki a sütőt és a hűtőt sem. Nem tartozik bele a csomagba a terasz sem. Nem szedjük le és nem mossuk ki a függönyöket sem. Tisztítógéppel a szőnyegeket és a kárpitokat sem tisztítjuk ki. Ezeket extraként tudod megrendelni! De ha egy komplett, az összes extrát magába foglaló csomagot keresel akkor ajánljuk figyelmedbe a “TOTÁLIS  LESZÁMOLÁS”  csomagunkat! Így az extrákat is kedvezőbb áron kapod!

 

Nagytakarítás feladatai részletesen

Konyha és a kamra

Konyha rész fentről lefelé:

- Lámpák, lámpatestek megtisztítása (szétszereléssel)

- Pókhálók eltávolítása

- Gázcsövek zsír - / portalanítása

- Ablakok és kereteik megtisztítása

- Konyhaszekrény tetejének zsír - / portalanítása

- Konyhaszekrény belsejének kitisztítása (tartalmának kipakolásával), fiókokat is beleértve

- Konyhaszekrény (felső sor) aljának a zsírtalanítása

- Konyhaszekrény ajtajainak letisztítása (külső-belső oldal), kilincsekkel, fogantyúkkal együtt

- Sütő külső zsírtalanítása

- Sütő belsejének kitisztítása (választható extra)

- Elszívó zsírtalanítása

- Hűtő külső felületének megtisztítása (lehetőség szerint mögötte is)

- Hűtő belsejének megtisztítása (választható extra)

- Mikrohullámú sütő külső - belső megtisztítása

- Konyhai kisgépek megtisztítása (választható extra)

- Polcok lepakolása, felületeinek megtisztítása. Tárgyak visszapakolása

- Szekrények külső felületeinek megtisztítása

- Szekrények belső felületeinek megtisztítása (választható extra)

- Asztalok és székek

- Padló tisztítása

- Járólap fugatisztítása

További részletes leírás hamarosan...

bottom of page