Takarító Kommandó

2020. júl 27.2 perc

Plant for tomorrow

Frissítve: 2021. jan 8.

  Sokszor halljuk a mai világban, hogy a fák kivágása (amiből papír, ház és bútor épül javarészt) milyen káros hatással van az életünkre. A greenpeace és hasonló szervezetek harcolnak a fák kitermelése ellen. No mi nem fogjuk kiláncolni magunkat a fák törzséhez, de azért igyekszünk minél többet tenni a környezetünk védelméért.

Hogyan is tudunk tenni azért, hogy kevesebb fát vágjanak ki a Világon?

  Például szelektíven gyűjtjük a szemetet! Erre már párszor felhívtuk a figyelmet, hogy miért is fontos a hulladékunkat külön válogatva gyűjteni és így leadni. A fák szempontjából most csak a papírt emelnénk ki, mert ugyanis, ha az elhasznált papírt ilyen formában leadod, akkor abból újra papírt tudnak gyártani, ergó a papír miatt egyre kevesebb fát kell kitermelni.

Még egy hasznos tipp! Próbálj meg kevesebb papírt használni! Ne levelet írj ha megteheted, hanem e-mail-t. Papír alapú szerződések helyett használj PDF fájlt például.

  Édesanyám, egy okleveles faipari mérnők. Így a fák és az erdők világát talán egy kicsit közelebbről megismerhettem, mint egy átlagember. Egy mondást emelnék ki, amit már többször hallottam a szájából:

Minden ember annyit ér, ahány tölgyfát ültetett életében.

  Nos, bevallom én, akkor még semmit nem érek, mert egyetlen tölgyfát sem ültettem még eddigi életem során. Viszont a hétvégén az egyik Praktiker kertész osztályán sétálva megláttunk két árválkodó gyümölcs fát és az az ötletünk támadt, hogy esetleg kiültethetnénk őket a szabadba. Azt nem tudom, hogy egy almafa és egy szilvafa mennyire növeli a Földünk tüdejének méretét, de talán ha fognak gyümölcsöt hozni, akkor a kirándulók akik rátalálnak majd örülnek neki és jóízűen eszik meg a gyümölcsét. Így felülkerekedtünk, ástunk 2 gödröt és elültettük ezt a két fát! Erről szeretnénk most megosztani veletek pár képet. Ezt a két fát a Guckler Károly-kilátó alatt ültettük el, de ezzel a folyamat még nem ért véget! Folytatás következik! Plant for tomorrow!

Ha épp arra kirándulsz te is és megtalálod őket, kérjük öntözd meg! Előre is köszönjük azoknak akik megteszik!

    268