top of page

Kárpittisztítás / Bútorszövet tisztítás

A Takarító Kommandó, egy budapesti takarító cég kárpittisztítást végez egy Karcher permetextrakciós kárpittisztító géppel

Professzionális kárpittisztítás (bútorszövet tisztítás) permet-extrakciós géppel

  A kárpitozott bútorok is, mint a szőnyegek időnként alapos tisztítást igényelnek.  Sajnos a bútorok szöveteit sem kíméli a por, rájuk száll, bejut a szálak közé és nehezebb is a port és egyéb szennyeződéseket eltávolítani a textíliákból, mint egy konyhapultról vagy egy bútorlapról. Ide nedves tisztítógépes tisztítás kell! A kárpitokra is jellemző, ami a szőnyegekre, hogy itt is megbújnak a poratkák és így veszélyeztetnek minket légúti megbetegedéssel. Persze a folyamatos igénybevétel miatti bekoszolódás nyomait vagy az esetleges "balesetekből" származó étel vagy ital foltokat is nedves kárpittisztítógéppel lehet eltüntetni, hogy ismét régi fényében ragyogjon a szeretett ülőgarnitúránk vagy a székünk.

  Extrém elkoszolódás, a házi kedvenc vizeletét, bor-, esetleg vérfolt eltávolítását is megoldjuk permetextrakciós kárpittisztító géppel. A minél hatékonyabb kárpit tisztítás érdekében, a nedves tisztítószeres tísztítást egy alapos porszívózás előzi meg, amit hengerkefés porszívófejjel végzünk.

 

  Ha az idők folyamán a mindennapos használat miatti koszt vagy vér-, bor- esetleg csokoládéfoltot vagy macskapisit szeretnél eltávolíttatni, de ha csak egy frissítő kárpittisztításra vágysz mi mindenben állunk rendelkezésére. Rendeld meg kárpittisztítás extra szolgáltatásunkat lakástakarítás csomagunkhoz vagy akár külön és újjá varázsoljuk kárpitozott bútoraidat!

1

Porszívózás

A kárpittisztítást egy a bútorszövet minden négyzetcentiméterére kiterjedő porszívózással kezdjük! Ez az első lépés. Kárpitszövetek porszívózása a tisztítás-technológia szakmai előírása szerint hengerkefés vagy porolókefés fejjel ellátott porszívóval történik. Ezekben a porszívófejekben egy henger alakú kefe forog és így hatékonyabban tudja eltávolítani a szálak között megbújó porszemeket, hajszálakat és szőrszálakat egyaránt. Bútorszövet porszívózásánál nem szabad elfeledkezni a bútor hátoldaláról és az aljáról sem, de ha van ágyneműtartója vagy egyéb tárolórekesz van a belsejében, akkor azokat is porszívózzuk ki! Az alapos pormentesítés után jöhet a második lépés, a tisztítás.

2

Tisztítás

A nedves tisztítás bútorszövetek esetében permet-extrakciós géppel történik. Mit kell tudni erről a kárpittisztító gépről? A gép tartályába tisztítószeres oldatot öntünk. Ezt a keveréket (víz és tisztítószer) egy szórófejen keresztül egyenletesen hordjuk fel a kárpitra. Túlságosan sokáig ne hagyjuk ázni a kárpitot, de a behatási időt mindenképpen várjuk ki! Közben puhább, kárpithoz való kefével körkörösen keféljük a szövetet. Ezután a koszos víz eltávolítása a szövetből. Komolyabb foltok esetében használjunk kifejezetten erős szennyeződésekre való kárpittisztító szert. Ha ezzel a lépéssel végeztünk, akkor permetezzük be újra a bútor teljes felületét, majd ismét szívjuk le róla a nedvességet, úgy, hogy egyszerre használjuk a szívó és a szóró funkcióját a kárpittisztító gépnek. Ha végeztünk a második körrel is, akkor nincs már hátra, mint az öblítés.

3

Öblítés

Kárpitok, bútorszövetek tisztításánál csak úgy, mint a ruhák mosásánál, elengedhetetlen lépés az öblítés! Miért fontos az öblítés? Egyrészt mert foltot hagyhat a szöveten az anyagban maradt tisztítószer száradás után, rosszabb esetben komolyabb kárt is okozhat az el nem távolított tisztítószer, másrészt a bőrünket is irritálhatja vagy egyéb allergiás tüneteket okozhat a nem megfelelően kiöblített bútorkárpit! Az öblítés történhet tiszta vízzel vagy semlegesítő öblítőszerrel. A permetező funkcióval honjuk fel a tiszta vizet a már kitisztított kárpitra, majd rögtön ki is szívjuk azt. Ha szükséges, akkor ismételjük meg ezt a lépést többször is, addig amíg a kiszívott folyadék tiszta lesz. Most már csak a száradás van hátra. Lehetőleg szellőztessük a helyiséget és ne toljuk vissza a falhoz a bútort!

Kárpittisztítás videóval

bottom of page