top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Meg volt az első szemétszedésünk!

Frissítve: 2023. jún. 1.

A tegnapi napon (2021. március 21. vasárnap) túlestünk az első nyilvános szemétszedés rendezvényünkön!


Ha még nem tudnád, akkor most eláruljuk, hogy nekünk, a Takarító Kommandónak, van egy olyan mozgalmunk, amivel igyekszünk jobbá tenni a Világot. Tisztítás-technológiai (takarító) cég lévén, eme tevékenységünkkel (takarítás, tisztítás) szeretnénk hozzájárulni az emberek jólétéhez. Tisztaságot a Világnak!


Ennek a tervnek 4 irányvonala van:

- Szemet gyűjtünk

- Kitakarítjuk elkoszosodott otthonaikat olyan idős, mozgásukban korlátozott embereknek, akik nem számíthatnak senkire


Korábban, már neki futottunk egyszer ennek a nemes projektnek, de sajnos az időjárás meghiúsította azt. Most viszont a tavasz beköszöntével meghirdettünk egy újabb szemét gyűjtést. Nagyon izgultunk, vajon mennyien jönnek el az eseményre. Lehet csak mi leszünk ott? Mi lesz ha százan is eljönnek? Mentek a találgatások!

No százan nem jöttek el, csak egy maroknyi csapat verődött össze, viszont minket ennek a pár embernek az érkezése is rendkívül nagy örömmel töltött el! Minden résztvevő előtt le a kalappal! Körülbelül 100 szemeteszsáknyi szemetet gyűjtöttünk össze 4 óra leforgása alatt. Az első helyszín a 2. kerület határában lévő "Mackós Játszótér" környéke volt, ahol az erdőből kb. 20 - 25 zsáknyi eldobált hulladék jött össze, majd átmentünk a budaörsi gyár utca elején található Tájvédelmi terület elején lévő bekötő úthoz, ahol sokkoló látvány fogadott minket!


Mindenfelé szanaszét dobált szemét hegyek, tudatosan ide hordott építkezési törmelék, hungarocell és rengeteg műanyag maradékkal keverve. Volt aki bezsákolta a szétszórni való szemetét, de volt olyan aki erre se vette a fáradtságot.

Ami a leginkább érthetetlen, hogy temérdek kartonpapír doboz, gondosan becsomagolva műanyag szemeteszsákokba. Pedig a papírt a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken ingyen le lehet adni! Bokrokról, fákról levágott gallyak, amik ugye lebomlanak, tehát semmilyen környezetszennyezést nem okoznak, na azok is becsomagolva nylon szemeteszsákokba és úgy bedobálva a bozótosba! Háá Normális?! Továbbá nagyon sok üres műanyag üdítős palack, alumínium üdítős doboz, autógumi és egyéb nyalánkságok...

De a kis csipet csapat kicsit több, mint egy óra alatt összeszedte a szerte szét dobált emberi hulladékot!


Sajnos a megmozdulást egyetlen egy hulladéklerakó telep sem volt hajlandó támogatni! Megkeresésünkre, hogy hadd tegyük le náluk ingyen az összegyűjtött hulladékot, mindegyik telep elzárkózott! Így a saját pénzünkből kell ezt megoldani!

Ezúton is szeretnénk megköszönni annak a pár személynek, akik fáradságot nem ismerve segítettek véghez vinni ezt a tettünket! Köszönjük!

bottom of page