top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Így csináljuk mi! Padlószőnyeg gépi tisztítása a legkorszerűbb technikával! Videóval!

Frissítve: 2023. febr. 3.

A szőnyegtisztítás témája volt már terítéken a Takarító Kommandó blogján, de most "csak" az egyik ágáról, annak is az egyik tisztítási típusáról szeretnénk részletesebb ismertetőt adni. Ez az ág pedig nem más, mint a padlószőnyegek, a tisztítási típusa pedig a NEDVES tisztítás.


Ugye a padlószőnyegeknek van egy elég alapvető tulajdonságuk, mégpedig az, hogy le vannak ragasztva. Ebből kifolyólag nem is tudjuk őket elszállítani a helyükről, így a tisztítást ott helyben, a szőnyeg "lakhelyén", kell elvégezni. Ezekhez a lokális szőnyegtisztításokhoz a Karcher szuperhatékony gépeket fejlesztett ki! A Puzzi 30/4 permet-extrakciós kárpit- és szőnyegtisztító gép az egyik legnagyobb teljesítményű szóró/szívó takarító eszköz. A hatékonyság növelése és a minőség emelése érdekében vettünk hozzá még egy Karcher PW 30-as hengerkefés (amit egy villanymotor forgat) fejet.

A Puzzi 30/4-es gép, ahogy fentebb írtuk, bepermetezi a tisztítószeres oldatot a szőnyeg szálai közé. Teszi ezt 4 bar nyomással! A PW 30-as fejegység viszont nem elégszik meg annyival, hogy bepermetezi a szőnyeget, hanem a forgó kefehengerrel mindjárt be is dolgozza annak szálak közé. Így sokkal alaposabban tudjuk kitisztítani a szőnyegünket, mivel a szőnyeg szálai meg vannak mozgatva miközben az oldatot a fejegység permetezi rájuk, így azok teljes felületükön találkoznak a tisztítószerrel. Plusz a meleg padlóburkolatban megbújó szőrt, hajszálat és egyéb szöszt "kifésüli", kikeféli a szálak közül.

Készítettünk egy videót az egyik munkánkról, ahol egy erősen szennyezett padlószőnyeget tisztítottunk meg. Arról nincs információnk, hogy beázásnak a nyomai e a sötét foltok vagy a leszerelt radiátorból kifolyó vízből származnak. Egy viszont biztos, nagyon csúnya elszíneződés látható a szőnyegen.


A tisztítást egy nagyon alapos porszívózással kezdtük, természetesen nagy szívóteljesítményű ipari porszívóval, amin szintén egy forgókefés fejjel van felszerelve. Így sokkal alaposabb és hatékonyabb a NEM tapadó szennyeződések eltávolítása. Sőt! Vannak szennyeződések, amelyeknek az eltüntetését hagyományos porszívófejjel el sem lehet érni!

Miután szépen kiporszívóztuk a szőnyeget, jöhetett a tisztítószeres oldat felvitele a Karcher PW 30-as fejjel, jól bele dolgozva az anyagot a szálak közé. Kivártuk a behatási időt, majd a Puzzi 30/4-es gép 4x-es szívóerejével kiszívtuk a szennyesvizet. Ez a különleges fejegység szívó éle merőlegesen áll (így jobban felfekszik) a szőnyeg felületére, ezáltal nagyobb vákuum keletkezik, ami párosul a nagy szívóerővel, az eredmény pedig a tiszta padlószőnyeg!

Ezt a szóró/szívó lépést még egyszer megismételtük (ennyi elég volt neki), aztán jöhetett az öblítés. A sarkokat, nehezen hozzáférhető részeket egy kárpittisztító fejjel és kézi kefével végeztük el.


Jó szórakozást a videóhoz! Nem hosszú, mindössze 3 perc!

Ha szeretnél professzionális szőnyeg vagy padlószőnyeg tisztítást rendelni, akkor keress minket a kapcsolati oldalunkon található elérhetőségek egyikén. Kattints ide! Várunk szeretettel!


Köszönjük a figyelmed!


bottom of page