top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Pár hatékony (virucid) felületfertőtlenítő szer!

Frissítve: 2023. nov. 19.

Tegnap délelőtt látogatást tettem az ÁNTSZ / OEK Intézetében, Dr. Milassin Márta orvosnőnél információgyűjtés céljából, hogy hiteles forrásból halljak a felületfertőtlenítésről. Természetesen célirányosan a koronavírus köré építettük a beszélgetésünket, ennek tükrében tettem fel kérdéseimet is. A Doktornő nagyon kedves volt és segítőkész. Elmagyarázta, hogy mire kell figyelni amikor az ember tisztítószert vásárol, főként ha szeretné hatékonyan fertőtleníteni a kívánt felületet. Mutatott egy táblázatot, ami egy lista a forgalomban lévő tisztítószerekről. Jelen esetben ezen listáról fontos nekünk, hogy az antimikrobiális spektrumnál "V" betűt lássunk. Ez jelzi, hogy a készítmény Virucid.

Ha azt látod egy címkén, hogy a fertőtlenítő virucid, akkor egy olyan vírusölő hatású szerrel van dolgod, amely a vírusok génszerkezetét kémiailag megváltoztató hatóanyagot tartalmaz. Miért jó ez? Mert így a vírusok elvesztik virulens, vagyis fertőzőképes, mérgező hatásukat.

A táblázatban találunk még hasznos információkat a behatási időkről, hatóanyagokról, alkalmazási koncentrációkról is. Pár ismertebb terméket kiválasztottunk, amik szinte bármelyik boltban eléretőek. A teljes listát itt találod.


  • Cillit Bang Turbo Power vízkő- és makacs szennyeződés eltávolító (Original, Citrus, Tavasz, Tenger) B,F,V,S

  • Flóraszept WC-tisztító (Hegyi frissesség, Klasszikus) B,F,V,S

  • Domestos Total Hygiene WC tisztító gél B,F,V,S

  • Sanytol Univerzális Felületfertőtlenítő aeroszol 2in1 B,F,V

  • Diamond Nails kéz és láb fertőtlenítő B(M),F,T, V

  • Domestos 24H*Plus (Pine, Atlantic, Citrus, Pink, Red Power) B,F,V,S


Ez úton is szeretnénk a Doktornőnek megköszönni, hogy időt áldozott ránk, és okított minket.

2 377 megtekintés
bottom of page