top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Plant for tomorrow

Frissítve: 2021. jan. 8.

  Sokszor halljuk a mai világban, hogy a fák kivágása (amiből papír, ház és bútor épül javarészt) milyen káros hatással van az életünkre. A greenpeace és hasonló szervezetek harcolnak a fák kitermelése ellen. No mi nem fogjuk kiláncolni magunkat a fák törzséhez, de azért igyekszünk minél többet tenni a környezetünk védelméért.


Hogyan is tudunk tenni azért, hogy kevesebb fát vágjanak ki a Világon?

  Például szelektíven gyűjtjük a szemetet! Erre már párszor felhívtuk a figyelmet, hogy miért is fontos a hulladékunkat külön válogatva gyűjteni és így leadni. A fák szempontjából most csak a papírt emelnénk ki, mert ugyanis, ha az elhasznált papírt ilyen formában leadod, akkor abból újra papírt tudnak gyártani, ergó a papír miatt egyre kevesebb fát kell kitermelni.

Még egy hasznos tipp! Próbálj meg kevesebb papírt használni! Ne levelet írj ha megteheted, hanem e-mail-t. Papír alapú szerződések helyett használj PDF fájlt például.

  Édesanyám, egy okleveles faipari mérnők. Így a fák és az erdők világát talán egy kicsit közelebbről megismerhettem, mint egy átlagember. Egy mondást emelnék ki, amit már többször hallottam a szájából:

Minden ember annyit ér, ahány tölgyfát ültetett életében.

  Nos, bevallom én, akkor még semmit nem érek, mert egyetlen tölgyfát sem ültettem még eddigi életem során. Viszont a hétvégén az egyik Praktiker kertész osztályán sétálva megláttunk két árválkodó gyümölcs fát és az az ötletünk támadt, hogy esetleg kiültethetnénk őket a szabadba. Azt nem tudom, hogy egy almafa és egy szilvafa mennyire növeli a Földünk tüdejének méretét, de talán ha fognak gyümölcsöt hozni, akkor a kirándulók akik rátalálnak majd örülnek neki és jóízűen eszik meg a gyümölcsét. Így felülkerekedtünk, ástunk 2 gödröt és elültettük ezt a két fát! Erről szeretnénk most megosztani veletek pár képet. Ezt a két fát a Guckler Károly-kilátó alatt ültettük el, de ezzel a folyamat még nem ért véget! Folytatás következik! Plant for tomorrow!

Ha épp arra kirándulsz te is és megtalálod őket, kérjük öntözd meg! Előre is köszönjük azoknak akik megteszik!

267 megtekintés
bottom of page