top of page
  • Szerző képeTakarító Kommandó

Szerepeltünk az RTL Reggeli című műsorában! Élő adásban!

Hát elérkezett ez a pillanat is! Nagy örömünkre szolgál, hogy meghívást kaptunk hazánk egyik legnagyobb TV társaságától, az RTL-től, hogy a Reggeli c. műsorukban beszélgessünk az extrém takarításról. Ráadásul ÉLŐ adásban! Felvételről már szerepeltünk a TV 2 Alkotók című műsorában, így már meg volt a "filmes" tapasztalat, de az élő adás azért kicsit izgalmasabb.

A beszélgetés apropója az extrém takarítás és az extrém szennyezett ingatlanokban előforduló szagok elviselése volt. Sajnos nem értünk a téma végére, mert a szagok eltávolítására már nem maradt időnk, így most egy-két mondatban összeszednénk az eljárásokat, tisztító és fertőtlenítőszereket amelyekkel felvehetjük a harcot a leg orrfacsaróbb a szag ellen is!

Az extrém takarítás az egy rendkívül speciális területe a tisztítás-technológiának, ugyanis veszélyes -, fertőzés-veszélyes szennyeződéseket eltávolítani nem gyerekjáték! Önmagunk és környezetünk védelme érdekében egyrészt védőruházatról, másrészt pedig a keletkezett hulladék elszállításáról is gondoskodnunk kell. A védőruházat 5/6-os védelmi fokozatú legyen, lehetőleg kapucnis, hogy megvédjen minket a fentről csöpögő szennyeződésektől! Viseljünk hosszú, erős gumikesztyűt és gumicsizmát vagy ha nem annyira durva a helyzet, akkor egy erősebb anyagból készült lábzsák is megteszi. Célszerű szénbetétes arcmaszkot hordani a takarítás ideje alatt, így védve magunkat a rettenetes bűztől! A veszélyes vagy fertőzés-veszélyes hulladékok elszállításáról gondoskodni kell, amit Magyarországon csak pár cég végez!


Milyen költségei lehetnek egy extrém szennyezett ingatlan takarításának?

Sajnos ha annyira eluralkodik a káosz, hogy derékig érő szemét van a lakásban, elviselhetetlen bűz, csótányok és patkány is megtalálhatóak egy kis vizelettel és széklettel megfűszerezve, akkor nem lesz olcsó mulatság "visszahozni az életbe az ingatlant", ahogy a videóban hangzik. És egyáltalán nem azért, mert itt egy helyzet amit jól ki lehet használni, ahol lehet rendesen nyerészkedni! Ahogy sokan gondolják...


Maszkban és vétőruhában extrém takarítást végeznek a Takarító Kommandó munkatársai

Kezdjük is mindjárt a sort a munkaerővel. Eleve ezt a munkát nem mindenki bírja gyomorral, tehát annak aki bevállalja több pénzt kell fizetni, mint egy általános takarítást végző személynek. Az extrém takarítást végző személyek védőruházata is fejenként 10 - 20 ezer forint is lehet, pláne ha esetleg menet közben cserélni is kell sérülés miatt. Mindenek előtt hidegköddel be kell fújni az egész területet, hogy csökkentsük a fertőzés-veszélyt. Ha egy szemétgyűjtögető művét kell eltakarítani, akkor a szemét mennyiségétől függően, ami akár 50 m3 is lehet, konténerenként (8 m3) akár a 100.000Ft-ot is elérheti az elszállítása! De ugye ezt a szemét hegyet be is kell zsákolni és le is kell hordani néha az 5. emeletről, ami kb. 4 - 5 embernek 2 napi munkája (csak a bezsákolás és a lehordás!). Majd jöhet a takarítás, ami további munkanapokban mérhető a maroknyi csapatnak! Rengeteg szivacs, rongy, papírtörlő, tisztítószer és egyéb takarítóeszköz fogy az e fajta takarításnál, amiket nem tudunk újrahasznosítani már, így kidobásra kerülnek. Porszívózsákok, szűrők szintén mennek a kukába a munka végeztével. És amit szintén fontos megemlíteni az árképzés kapcsán, hogy a mi munkánk az ingatlan takarítását követően nem ér véget, mert minden eszközt, gépet, ládákat, stb. meg kell tisztítani (pl. a porszívócsöveket), le kell fertőtleníteni. Szintén nem kis meló! És végezetül a veszélyes hulladék elszállítatása sem aprópénz. Ha ezekez a tételeket összeadjuk, akkor akár 1,5 - 2 millió forint is lehet a végösszeg egy 80 - 100 m2-es lakás vagy ház esetében.


Mit kell tudni a szagok eltávolításáról egy extrém szennyezett ingatlanból?

A szagok eltávolításának első lépése, a szag forrásának megszüntetése. Tehát legelőször a rengeteg szemetet kell kivinni az ingatlanból. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy mindent átfogó takarításra van szükség! A takarítás után jöhet a fertőtlenítés és az ózongenerátoros szagsemlegesítés. Az ózongenerátor működéséről ezen az oldalunkon olvashatsz bővebben. De sajnos van, hogy a fa bútorok lábai, oldalfalai, a parketta annyira megáznak, megszívják magukat, hogy a belsejükből még az ózongenerátor sem tudja elpusztítani a szagok forrását, így a végleges megoldás érdekében ezeket az elemeket ki kell dobni és újat tenni a helyükre.


Reméljük ismét érdekes és hasznos információkat osztottunk meg veletek, köszönjük a megtisztelő figyelmet, ha pedig extrém takarításra van szükség, akkor keresd munkatársainkat eléghetőségeink egyikén, és mi leszámolunk az extrém körülményekkel!


bottom of page